En kväll eller två på Krogjobbet

En kväll på krog jobbet som Ordningsvakt är minst sagt varierande och många gånger väldigt lugn, I fredags var till stor del en sådan men med vissa avvikelser där man börjar med en kaffe och hälsar på personal som vanligt och samspråkar lite allmänt.
Efter detta så går jag över till att prata med kollegorna och i går var det två nya som inte varit där förut så min uppgift är att informera dem om diverse olika saker som vad heter de fyra olika barerna, Var finns personaltoaletten, Vad ska dem tänka på i arbetssätt som tex hur jag vill att dem bemöter gästerna och hur vi jobbar vid avvisningar då vi ska ta ut för påverkade personer.
Till och börja med så jobbar vi i kostym svart med vit skjorta och slips, Vi är välvårdade och artiga mot våra gäster, Vi jobbar inte två och två utan vi sprider ut oss över lokalen och ronderar  kontinuerligt för att vi vill synas och på det viset hinner det sällan uppstå några större händelser samt att vi upptäcker “Fylla” snabbt.
Vi är alla både personalen på krogen och alla vakter samt annan personal som tex klubb killar utrustade med radio så vi kan kommunicera med varann när så kan behövas.

Klockan går och oftast har man har inte mycket att göra innan midnatt, Men efter midnatt händer det saker då upptäcks att två tjejer sysslar med sexuella aktiviteter på en av toaletterna, Jag med kollega ber dem öppna dörren vilket dem oftast inte gör givetvis fast vi talar om vilka vi är och att dem ska öppna dörren, Vi låser upp dörren och ber personerna följa med till entren där dem avvisas från platsen.

Lagboken säger följande:

16 § Den som för oljud på allmän plats eller annars offentligen beter sig på ett sätt som är ägnat att väcka förargelse hos allmänheten, döms för förargelseväckande beteende till penningböter. Lag (1991:240).

Jag väljer således att avvisa personerna från stället, Jag märker att vissa personer börjar uppfattas som märkbart berusad, Jag tilltalar personen som ombeds medfölja till en lugnare del av nattklubben där jag kan informera kunden att denne är så pass berusad att denne inte längre får kvarstanna på stället, Dock händer det beroende på situation och grad av berusning att jag skickar personen på promenad där personen kan få chans att komma in igen, Dock görs en ny bedömning i entren på graden av berusning när personen återkommer.

Kvällen fortsätter och fyllan ökar på många personer så jag och kollegorna har en del att göra, Det uppstår även lite tjafs som mina kollegor snabbt avstyr och ett par personer som var inblandade i tjafset avvisas från krogen.
Kvällen fortsätter med avvisningar av fylla samt så ertappas ytterliggare en kille och tjej som har sex på en av ställets toaletter, Dessa personer tas med till entren och avvisas av mig från stället och ombeds gå hem istället och fortsätta sina abrupt avslutade sexuella handlingar.

Jag vill tillägga att vi är en ganska stor grupp av personer som jobbar tillsammans dock inte alla samtidigt men vi är alla väldigt sammansvetsade och det är något jag för första gången sedan jag började på detta ställe “Våren 2012” får höra av gäster, Dem upplever oss som en familj eller en grupp vänner som enligt gäst uppfattar som att vi vakter skulle ha känt varann sedan vi var barn, Att höra gäster beskriva oss på detta sätt får en verkligen att haja till och förstå att vi är nog väldigt skickliga på det vi pysslar med.

Kvällen kan summeras väldigt lugn och det märks att det är mitt i sommaren och mitt i Juli månad då det inte alls är samma folk och stämning som det brukar vara, Det brukar vara enormt mycket bättre och samma gäller det stämningen i lokalen

Lördagen var ännu lugnare än fredagen och jag blev positivt överraskad då jag inte hade en enda avvisning på fylla, Dock minuter innan stängning gör jag ett sista varv och kontrollerar toaletterna och till min förvåning tar jag en kille på bar gärning för bruk och innehav av droger, I övrigt hade vi fint besök från Ryssland av artisten Roma Kenga som lyfte stämningen ännu mer än vad den redan var innan han gick upp på scen.

Avslutningsvis vill jag säga att jag är lyckligt lottad som tillsammans med Sveriges i särklass bästa kollegor och personal i övrigt får möjligheten att vara en del av dessa helger.

Share