Midsommar 2018

Jag och midsommar har aldrig varit vännner eller snarare jag har inte mycket till övers för denna helg.
Oftast genom åren brukar jag jobba denna helg men dock inte i år.
Jag har inte smakat alkohol denna helg på 14 år och har inte för avsikt att göra det detta år heller, Det är bara inte min grej.
Dagen förre midsommar blev det däremot en helsikes omfattande storstädning i hemmet där dammning, damsugning, torka golv och putsa hemmets alla fönster vill dagens syssla.

Själva midsommarafton blir det lite god mat som Entrecote och potatisgratäng och för första gången tänkte jag göra en jordgubbstårta.
Ingen sill eller nåt annat sånt där som man förväntas äta utan här blir det betydligt annorlunda midsommaraftons mat.
Midsommar, Ja att folk firar det genom att bli alldeles på tok för berusade är inget för mig som sagt och att fira att sommaren är över är väl inte direkt nån höjdare heller.
Ja så är det, Nu vänder vi och går mot mörkare tider och redan i slutet på Augusti och i början på September kan man märka tydligt att mörkret kommer fortare och fortare.

För oss här hemma “Fruga & 2 katter” samt jag själv då blir det film och soffhäng med god mat och lite tårta samt kanske lite snacks 🙂
I övrigt är jag långledig från den 18/6 – 1/7 då det ska jag ta till vara på och njuta lite.

Det är ju så att jag jobbar 12 timmars pass mellan 18:00-06:00 och jobbar ett så kallat 5-4 Schema vilket innebär att jag jobbar 5 nätter och ledig 4 för att veckan därpå jobba 4 nätter och ledig 5
Så där håller det på året runt och jag får på det sättet fripass varje kvartal då jag jobbat för mycket med ett antal dagar under kvartalet vilket gör att jag kan få mellan 2-6 dagars ledighet under ett kvartal och det brukar jag lägga i slutet på varje kvartal så när jag är ledig en “Femma” lägger jag fripassen direkt efter dessa vilket gör att jag blir ledig en längre sammanhängande tid.

Fördelen med att jobba natt och 12 timmars pass.
Ja nog om detta jag tänkte jag skriver av mig innan midsommarhelgen så får jag återkomma med ett nytt inlägg inom kort.

Jag önskar dig som läser detta en riktigt trevlig midsommar och en trevlig helg.

Share

Lämna en kommentar