Ordningsvaktens vardag

Ibland händer det att Ordningsvakter hamnar i situationer där vi tvingas ingripa och där hot om våld eller andra mycket farliga situationer kan uppstå och ibland faktiskt gör det också.
Nedan finner du ett par händelser och det faktum att Ordningsvakter filmas av allmänheten är oerhört bra för oss då vi kan använda oss av deras filmer i rättegångar.
Till er som filmar Ordningsvakter och Polis fortsätt med det men håll er på avstånd.

Den 26-årige kroggästen portades efter bråk på nattklubben Spy bar vid Stureplan.
När han sedan återvände misstänks han ha försökt döda en av ordningsvakterna.

Ordningsvakt angrips

Du kan läsa hela artikeln på Aftonbladet, Här är en mycket farlig situation som faktiskt vi ordningsvakter kan utsättas för och här är det frågan om att oskadliggöra angriparen, Hur skulle du agera om det var du som utsattes för denna typ av angrepp, För egen del så skulle jag se det som en situation där det skulle vara svårt att besinna sig som hotad ordningsvakt.
Frågan är hur mycket våld som myndighetsperson man skulle ha använt sig av här mot denna angripare.
Läs artikeln och kommentera gärna detta inlägg, Händelsen utspelade sig utanför Spy-bar den 16 Augusti-2012 då Ordningsvakten var på väg att lämna sitt arbete, Gärningsmannen väntar här alltså in Ordningsvakten tills han kommer ut och syftet är nog inte att skrämmas då han attackerar vakten med denna kniv.

Det gäller att vara uppmärksam på omgivningen även när man lämnar sin arbetsplats, Det är inte heller bara i krog miljön det är farligt att jobba stundtals utan även miljöer som centrum anläggningar och kollektivtrafiken kan stundtals bjuda på många farliga situationer.

Share

Lämna en kommentar