Post traumatiskt stress syndrom PTSD

Då har det hunnit bli 4 inlägg efter att bloggen togs upp och dessa kan du ta del av längre ner.
Då var vi framme vid den berömda ryggsäcken vi alla bär på som jag vill kalla “Livets ryggsäck” där lägger man allt man man är med om ända från barndomen, Problemet med mig är att jag inte tömmer den på vägen genom livet utan mer fyller den allt eftersom vilket tillslut blir en börda att bära.
För mig kom den bördan under 2014 vilket blev för mycket så jag blev tvungen att söka kontakt med sjukvård där det snabbt konstaterandes att jag faktiskt hade drabbats av det psykiska åkomman som kallas “PTSD = post traumatiskt stress syndrom

För mig var det jobbigt att hantera och svårt dessutom, Det ledde till samtal med psykolog samt massa tabletter som framförallt gjorde att jag slapp mycket mardrömmar och fick sova.
Det var till och med så att jag fick ångest att ha folk omkring mig och mådde bäst när jag fick vara innanför väggarna hemma men allt eftersom tiden gick lärde jag mig att hantera problematiken och bemästra situationer samt samtalen hos kurator var en bidragande orsak till att jag tillslut kom på rätt köl igen.
Det tog minst sagt tid ca 12 månader men hade det inte fått ta tid så hade jag inte tagit mig ur det, dessutom hade jag mycket som behövde komma ut från barndomen till allvarliga skador jag fått i jobbet och situationer jag varit i.
Idag (Februari-2017) är tillvaron som om aldrig sjukdomen har inträffat bara minnena efter hur det var finns kvar.

Inom kort nytt inlägg för att komma ikapp till dags datum så snart det är möjligt.

 

Share

Lämna en kommentar