slutet på en era – Civil väktare

Efter 22 år (2012)  inom säkerhetsbranschen och då under många år av dessa 22 har jag jobbat civilt i jakten på att förhindra och avbryta samt ingripa vid stölder och snatterier i butik och handelsmiljö.
Det är med lite sorg jag tackar mina arbetsgivare och arbetskamrater jag haft genom åren som gjort att man har älskat den delen av jobbet men det var dags för mig den 1 November 2012 att lämna detta och gå vidare i livet om det är det jag nu gjort. 😉

I och med att jag för gott lämnar den civila delen av jobbet bakom mig tar jag åter på mig uniformen (Ordningsvaktsuniform) och kliver ner i tunnelbanan på heltid.
När jag börjar min tjänst där nere får jag chansen att stifta bekantskap med två nya kollegor som efter en kort stund blir en fast kollega och tillsammans medverkar vi till att upprätthålla ordningen i SL-Trafiken

Dock kommer denna tjänst att innebära en hel del påfrestningar på psyket vilket jag i nästa inlägg ska redogöra för och vilka konsekvenser det fick.
Utan att säga för mycket finns det ingredienser som rör tragiska livsöden och mycket andra hemskheter.
Det inlägget kommer att vara delvis spartanskt eftersom fortfarande finns det en tystnadsplikt jag måste ta hänsyn till men i det stora hela får du en dela mina upplevelser över vad som kan hända en vanlig vardag i Stockholms SL trafik.

På återhörande.

Share

Lämna en kommentar